Nyckeln till en schysst pension

Bank och el maffian

Tjoffe 2012-01-04

     

Hur länge skall vi arbetare tolerera att bankmaffian som Swedbank till exempel, där de flesta kollektiva har sitt löntekonto, snor våra pengar?

För vad jag vet så har man inte ett rött öre i ränta på sitt lönekonto men däremot avgifter. Är svenska arbetare så rika nu så de skiter i dessa öppna stölder och det samma gäller deras räntor på lån, räntegapet mellan reporäntan och utlåningsräntan är skyhög. och det samma gäller el-maffian. En kwh kostar cirka 7 till 8 öre att producera. Och till alla pendlare en tusenlapp mindre i avdrag på era resekosrnader plus högre bensinskatt. Ingen reaktion från våra rika arbetare som har det gudomliga jobbskatteavdraget

Kommentarer

Det finns 3 kommentarer på sidan.


Kommentera

Kommentera gärna! Vi ser helst att du skriver under med ditt namn men det går bra att använda signatur om du uppger namn och mejladress enbart för redaktionen. Fatta dig kort - max 500 tecken. Redaktionen förhandsgranskar alla kommentarer, vilket gör att det ibland kan dröja innan de publiceras. Håll dig till sakfrågan och kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Inlagd av: Peter, 2012-01-04 11:47:59

Hade vi haft fackledare som inte haft miljonlöner samt enorma ägande med våra pengar i Swedbank så hade vi haft bra räntor, men Lo springer strofinansens ärenden och får välbetalda styrelseplatser i Swedbank och intressegemenskapen och att "tillsammans är vi starka" glöms fort, den enda solidariteten är med dennes egen plånbok. Arbetarrörelsen blir bara mer och mer pinsam.

Inlagd av: Lars medlem IF Metall, 2012-01-06 14:02:57

Det finns många sätt att plundra arbetarna på. Vi jobbar kanske 20 timmar för vår lön resterande 20 timmar i arbetsveckan jobbar vi för företagens profiter.
Sänkningen av resturangmomsen, vilken jag inte är emot, kostar 5,4 miljarder och beräknas ge 3 500 "nya" jobb, enligt regeringen. Väldigt dyra jobb. Skapandet av offentliga arbeten för denna summa borde ge 10 000 jobb. Och då kommer en del av pengarna tillbaka till staten och går inte ner i privata fickor.

Inlagd av: Kent Andersson, 2012-01-07 18:33:22

Jag gör min egna lilla hämd mot Swedbank genom att konsekvent ta ut alla lönekronor samma dag de sätts in. Det betyder ingenting för Swedbank, så länge inte alla gör det, men själv njuter jag var gång.

DA-ledarbloggen

Krönika

Jag minns blicken av förändring

Sommaren kommer mellan två andetag. Mina gamla arbetsplatser värker i mig. Jag lägger mig raklång på sängen och sträcker ut ryggen. Framför mig när jag sluter ögonen; ett löpande band av latte och smörgåsar där människan alltid var den svagaste länken. Någonting som enkelt kunde bytas ut och ersättas när handlederna svek eller tempot knäckte psyket.

Läs krönikan » Se alla krönikörer »

Insändare

140 miljarder - årligen

Enligt beräkningar så har Alliansen sänkt skatter för motsvarande 140 miljarder årligen. Om man istället låtit arbetsmarknadens parter själv sköta förhandlingarna om de ekonomiska villkoren på arbetsmarknaden så kunde denna enorma summa gått till skatte- och avgiftssänkningar för företagen.

Mer insändare »

Annons
Annons Annons Annons Annons Annons
Dagens Arbete Dagens Arbete105 52 Stockholm

Besök: Olof Palmes gata 13 A
Mejla oss

Tel: 08-786 03 00
Redaktionen

DA på Twitter Twitter@DagensArbete