Nyckeln till en schysst pension

Det sjunkande skeppet

Tjoffe 2012-02-06

     

Hur långt ner skall välfärdssystmet sjunka? Arbetslöshetssystemet, sjukförsäkringssystemet, arbetsskadesystemet, sjukvården, äldrevården, pensionen...

Stora försämringar sen 2006 utan att oppostionen lyfter på ögonbrynen, där de sitter i sin riksdagstol och sover i fyra år med en hög ersättning baserad på skattemedel – således bidrag.

Till och med finns i Sverige 28 000 SLAVAR som är tvingade att jobba utan avtal, utan svenska rättigheter. Men de rika ska gynnas.

Börsbolagen och bankerna gör storvinster och delar ut bonusar.Kommentarer

Det finns 4 kommentarer på sidan.


Kommentera

Kommentera gärna! Vi ser helst att du skriver under med ditt namn men det går bra att använda signatur om du uppger namn och mejladress enbart för redaktionen. Fatta dig kort - max 500 tecken. Redaktionen förhandsgranskar alla kommentarer, vilket gör att det ibland kan dröja innan de publiceras. Håll dig till sakfrågan och kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Inlagd av: Kent Andersson, 2012-02-07 10:10:36

Man har från regeringens håll inte ens bemödat sig om att behålla livbåtarna.

Inlagd av: Sten Svensson, 2012-02-09 10:16:30

Ytterligare en som inte vet vilka som är inröstade till att styra landet. Det är inte sossarna som styr, men de skall ändå ha skulden för att det blir som det blir se till så de kommer till makten så man kan börja kritisera borgarna.

Visst hade Reinfeldt rätt när han talade om att moderaterna är ett arbetarparti, alla skall jobba för vilken lön som helst och minst till de är 75 år eller mer. LAS kan skrotas för de som är 60 år eller däromkring kan man erbjuda utbildning.

Inlagd av: Agurka, 2012-02-10 07:33:07

Senast uppgift jag såg skymta till på Internet pekar på att det är 33 000 slavar i Fas 3. Hur många som slavar utanför Fas 3 vet jag inte, men det lär vara en del som är ute på praktik o dylikt innan Fas 3.

Inlagd av: Tobias Skåne, 2012-02-13 11:43:12

Nu sist var ju Löfven ute och yrade om att Fas 3 skulle få ett nytt namn. Men vad hjälper det om man inte får fram nya arbeten? Att kalla arbetsmarknadspolitiska åtgärder för olika "namn" löser inte grundproblemet. Om alla som vill ha "gratisarbetare" i stället betalade riktiga löner och socialförsäkringar så skulle alla som är i arbetsmarknadspolitiska åtgärder må så mycket bättre, eftersom man då får en riktig ersättning/lön för ett arbete som är på riktigt.
Jag tycker att man är ute och cyklar.

DA-ledarbloggen

Krönika

Jag minns blicken av förändring

Sommaren kommer mellan två andetag. Mina gamla arbetsplatser värker i mig. Jag lägger mig raklång på sängen och sträcker ut ryggen. Framför mig när jag sluter ögonen; ett löpande band av latte och smörgåsar där människan alltid var den svagaste länken. Någonting som enkelt kunde bytas ut och ersättas när handlederna svek eller tempot knäckte psyket.

Läs krönikan » Se alla krönikörer »

Insändare

140 miljarder - årligen

Enligt beräkningar så har Alliansen sänkt skatter för motsvarande 140 miljarder årligen. Om man istället låtit arbetsmarknadens parter själv sköta förhandlingarna om de ekonomiska villkoren på arbetsmarknaden så kunde denna enorma summa gått till skatte- och avgiftssänkningar för företagen.

Mer insändare »

Annons
Annons Annons Annons Annons Annons
Dagens Arbete Dagens Arbete105 52 Stockholm

Besök: Olof Palmes gata 13 A
Mejla oss

Tel: 08-786 03 00
Redaktionen

DA på Twitter Twitter@DagensArbete