Nyckeln till en schysst pension

Skattefusk för miljoner

Agurka 2011-11-11

     

Privata bolag verksamma inom den till stor del skattefinansierade offentliga sektorn fuskar bland mycket annat med skyhöga ränteavdrag. Resultat: Skattefinansierade vinster flaxar all världens väg ut ur landet.

Ett enda privatägt vårdföretag kan lätt fuska till sig 100 miljoner årligen. Pengar som borde tillkomma skattekistan. Det är illa nog att vinsten från sådan verksamhet tillkommer egoistiska, hänsynslösa ägare som dessutom spenderar varenda krona utanför Sverige. Det riktigt illa är att vinsten inte ens beskattas.

Ännu värre smakar kakan om man tillför att verksamheter misshandlas med ekonomiska skruvtvingar i enda syfte att krama ur den sista vinstkronan så att patienterna lider och dör i förtid. Det är än värre om man multiplicerar 100 miljoner med X antal vårdföretag. Hur många har vi i Sverige? Hur många apoteksbolag har vi? Hur många privatägda skolor har vi? Hur många miljarder rinner ut ur Sverige årligen på detta vis?

Anders Borg, påstås det, tycker det är illa. När han och hans kompisar i Alliansen försämrade för arbetslösa och sjuka så tog det bara några månader från ord till handling. Men när det gäller privat skurkar så får det fortgå år efter år efter år utan att de gör något åt det. Nej, sanningen måste vara att det är vad Alliansen vill med Sverige. Ge bort hela landet till spekulationsparasiterna. Låt skeppet kantra och sjunka till botten medan Sverige som land sakta upphör att existera.

Spara på barnen, spara på studenterna, spara på arbetslösa, spara på gamla, men guds skull och för allt i världen ös pengar och rikedomar över egotrippade kapitalister.Kommentarer

Det finns 4 kommentarer på sidan.


Kommentera

Kommentera gärna! Vi ser helst att du skriver under med ditt namn men det går bra att använda signatur om du uppger namn och mejladress enbart för redaktionen. Fatta dig kort - max 500 tecken. Redaktionen förhandsgranskar alla kommentarer, vilket gör att det ibland kan dröja innan de publiceras. Håll dig till sakfrågan och kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Inlagd av: Xip, 2011-11-14 10:05:34

Bra talat.
Problemet är att det inte är så stor skillnad på vänster och höger längre.
Den enda politiker som lever som han lär är Jonas Sjöstedt. Men det finns stora brister i V:s politik.

Inlagd av: Tobias Skåne, 2011-11-14 12:04:29

Hur kommer det sig att man för över skattemedel till privata entreprenörer?
Kan dom inte själva stå för start och drift, skall dom inte heller få en massa skattepengar till detta. Varför heter det i så fall, "riskkapitalister"?

Nej, sluta föra över hårt arbetande människors inbetalda skattepengar och se till så att alla får del av vård och omsorg. Allt detta skall staten stå för och se till så att alla gemensamt kan njuta av frukterna av arbetet som syftar till att solidaritet och välstånd används på ett sunt sätt.

För all del finns det fler områden som man kastar skattepengar till "riskkapitalister", men nu handlar det om vårdbolag.

Inlagd av: Janne i Borås, 2011-11-16 09:40:12

Om signaturen Agurka nu är så absolut säker på att dessa bolag med lätthet fuskar undan 100-tals miljoner per år, så säker på det att han går ut offentligt med det, varför polisanmäler Agurka då inte dessa bolag? De begår ju enligt signaturen olagligheter. Bevis tycks sign ju vara försedd med.
Eller är inlägget kanske bara allmän kverulans och avundsjuka?

Inlagd av: Hällfôrsar´n, 2011-11-17 13:15:04

Anders Borg, blev uppmärksammad på problemet med "skatteflykt" redan under 2008. Han har således haft tre år på sig att göra – INGENTING... Inget annat än vänta, kanske på att själv via "partistöd" få tillbaks en del av pengarna. Det är ett känt faktum att höga chefer, både inom Attendo och Carema har kopplingar till just Moderaterna.
Att man nu börjar ta tag i frågan, är troligen en omvändelse under galgen...

DA-ledarbloggen

Krönika

Risotton för oss samman

Mitt i all politik finns maten som förenar.

Läs krönikan » Se alla krönikörer »

Insändare

Fattigdomen brer ut sig

Det är kåkstäder med uteliggare i Malmö. Det ser ju hemskt ut . Här får tiggare och hemlösa bo.

Mer insändare »

Annons
Annons Annons Annons Annons Annons
Dagens Arbete Dagens Arbete105 52 Stockholm

Besök: Olof Palmes gata 13 A
Mejla oss

Tel: 08-786 03 00
Redaktionen

DA på Twitter Twitter@DagensArbete